Zinnige Zaken

Door Nick van Oijen op 26 oktober 2022

Afgelopen maand hebben we binnen de gemeente weer ruim 50 leerlingen van het Dendron College op bezoek gehad bij de gemeenteraad. Een dag waarop deze jongeren nadenken en een voorstel uitwerken waarvan zij vinden dat de politiek hier te weinig aandacht voor heeft. Na een discussie wordt het beste voorstel later voorgelegd aan de gemeenteraad.
Een jaarlijks terugkerende dag waarin jongeren dus zinnige zaken voorleggen aan de politiek en een dag waarin we jongeren een stukje binding met de politiek mee willen geven.
Mooi om te zien hoe jongeren op zo’n dag veranderen van onderuitgezakt naar enthousiast en vol energie hun project bewerkstelligen.

Als PvdA vinden we het belangrijk dat jeugd en jongeren betrokken worden d.m.v. participatie. Zeker door de coronacrisis zijn jongeren hard geraakt. Ze voelen zich vaker eenzaam en ze maken zich meer zorgen om hun gezondheid en toekomst. Juist na deze tijd is het belangrijk voor hun ontwikkeling dat ze zich gehoord voelen en dat we betrokkenheid tonen naar onze opvolgende generatie. Door binnen onze gemeente gebruik te maken van een kinderraad, een jeugdlintje en het project zinnige zaken kunnen jongeren meedenken en mee beslissen over zaken van nu en over hun toekomst. Betekenisvol bijdragen geeft ze het gevoel erbij te horen en dat ze er toe doen binnen de maatschappij. Juist door het bieden van deze positieve bijdrage creëren we meer binding onder jongeren en werk je polarisatie tegen.

Zo worden op het oog simpele zaken, toch heel zinnige zaken.

Nick van Oijen

Nick van Oijen

Nick werkt als homeservice technicus bij Selectro/Servilux. Een echte Grubbenvorstenaar. Carnavalsvierder en seizoenskaarthouder bij VVV-Venlo. Nick heeft zich jaren als vrijwilliger ingezet bij De Pub in Grubbenvorst en draait graag als DJ tijdens Carnaval. Hij houdt van de gesprekken met mensen waar hij als servicemonteur op bezoek komt. Nick weet wat er leeft en wil

Meer over Nick van Oijen