Weer elkaar vinden: de motie ‘de Stille strijder’

Door Salwa Sohbat op 26 september 2023

Vorige week dinsdag hebben wij de motie ‘de Stille strijder’ ingebracht in de raad. Een motie over suïcide preventie. Een belangrijk onderwerp dat veel aandacht verdiend. Wij hebben het college gevraagd om het kunstwerk ‘de Stille strijder’ naar Horst aan de Maas te halen. Wij hebben al eerder aandacht gevraagd voor suïcide preventie, en wij hopen middels deze motie dit moeilijk onderwerp bespreekbaar te maken. Niemand hoort in stilte te lijden. We willen onze verantwoordelijkheid nemen, en meer aandacht en awareness vragen voor psychisch lijden. Vooral onder jongeren is dit een groeiend probleem. Zelfdoding is doodsoorzaak nr. 1 onder jongeren tussen 10 en 20 jaar.

Wij hebben veel steun mogen ontvangen van alle fracties in de raad. De motie is uiteindelijk unaniem aangenomen. Mooi resultaat, waar we trots op zijn. Wij zagen ook dat dit onderwerp veel los maakte in de raad. We hebben met elkaar over dit onderwerp gesproken. Goede gesprekken over de inhoud van de motie. We konden elkaar weer vinden. Er was verbinding en eenheid. Dat voelde erg goed. Met de steun van alle fracties in de raad en het college hebben we goede afspraken gemaakt. Voor mij voelde het weer goed om zitting te nemen in de raad. Het was weer helder waarom ik een raadslid wilde worden: belangen van onze inwoners vertegenwoordigen!

Salwa Sohbat

Salwa Sohbat

Salwa is op negen jarige leeftijd gevlucht vanuit Afghanistan. Zowel als beleidsmedewerker jeugd bij de gemeente Venlo alsook als jonge moeder ziet ze elke dag het belang van een kansrijke start. In haar vrije tijd houdt ze van wandelen en lekker uiteten. Ze ziet preventie en leefstijl als haar opdracht en wil zich inzetten voor

Meer over Salwa Sohbat