Verantwoordelijkheden nemen en geven

Door Silvie Schreurs op 30 augustus 2023

Het is belangrijk dat ieder de verantwoordelijkheid neemt die als persoon verwacht mag worden. Verantwoordelijkheden neem je over jezelf maar ook over elkaar. Dat maakt een samenleving vriendelijk, overzichtelijk en behapbaar.

We hebben allemaal verschillende rollen in ons dagelijks leven te vervullen. Rollen met verantwoordelijkheden en passies en de keus om te bepalen hoeveel rollen passend zijn voor onze eigen situatie. Rollen als kind, (groot)ouder, partner, broer, zus, vriend(in), collega, vrijwilliger, kennis, passie genoot, werknemer, werkgever, (burger)raadslid, wethouder, burgemeester enzovoort. De manier waarop we deze rollen invullen heeft invloed op onszelf maar ook op een ander. Wat betreft de PvdA doen we dit met de insteek het BESTE in ieder naar boven te kunnen blijven halen.

In mijn rol als Raadslid heb ik eerder dit jaar besloten dat ik mij tijdelijk diende terug te trekken omdat ik te maken kreeg met het verlies van een ouder en waarin de rol als mantelzorger naar voren kwam geschoven. Een zéér betekenisvolle rol in het functioneren van een dierbare naaste!

Het politieke sociale geluid uitdragen is een rol die ik graag blijf vervullen maar waarin ik ervaar dat ik meer flexibiliteit nodig heb in mijn huidige situatie. Dat maakt dat ik mijn rol als Raadslid definitief overdraag aan fractiegenoot Jacky Relouw, die met volle overgave deze rol vervult. Net zoals ik met enthousiasme en passie mij graag blijf inzetten voor u als inwoners maar vanuit een rol als Burgerraadslid vanuit de PvdA.

Verantwoordelijkheden zijn er om te nemen en om te geven!

Silvie Schreurs

Silvie Schreurs

Silvie is een creatieve denker en duizendpoot uit Grubbenvorst. Moeder van drie kinderen en in het dagelijks leven maatschappelijk werker bij Incluzio Sociale Basis. In haar vrije tijd is ze vrijwilliger bij het Sint Nicolaas comité en neemt ze plaats in de jury van het liedjeskonkoer van carnavalsvereniging GMV de Plaggenhouwers.

Meer over Silvie Schreurs