Hou het Floriadeterrein open!

23 oktober 2018

Na het sluiten van de Floriade is het terrein voor veel mensen een prachtig stuk om te sporten, te fietsen, te wandelen, te picknicken en met de kinderen te recreëren. Een gebied waar we allemaal deel van hebben uitgemaakt en wat inmiddels bij ons hoort. Van en voor ons allemaal!

Nu ligt er een verzoek vanuit Greenport om het terrein alleen maar open te stellen tijdens kantooruren. Dus niet meer op zondagochtend picknicken op het terrein, of na het werk een rondje hardlopen. Deze beslissing wordt in maart 2019 genomen.

Als PvdA Horst aan de Maas hebben we het initiatief genomen voor het behoud van dit terrein voor onze samenleving. Onze motie werd bijna unaniem gesteund en inmiddels overgenomen door de PvdA Venlo als in provinciale staten.

Maar dat is niet genoeg. Om deze oproep extra kracht bij te zetten was er afgelopen zaterdag een actiedag georganiseerd op het Floriadeterrein. Door allerlei activiteiten als hardloopclinics, bootcamp en IVN natuurwandelingen werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk dat gebied voor velen van ons is. Het was een mooie actiedag: met ruim 150 actieve deelnemers en sympathisanten.

Ook is er een manifest opgesteld welke binnen 4 dagen door meer dan 1.000 mensen werd ondertekend. 1.000 handtekeningen die werden overhandigd aan de wethouders Erwin Boom (Venlo) en Bob Vostermans voor het open houden van het park.

Er ligt nu een fantastisch gebied, ontwikkel hier hoogwaardige bedrijvigheid in balans met laagdrempelig recreatief gebruik en ga nou niet op andere plaatsen onnodige investeringen doen maar versterk juist dit gebied zodat iedereen met plezier en trots hier terecht kan.

 

Ruud Baltussen,

PvdA Horst aan de Maas