7 december: ‘Nationale Vrijwilligersdag’

Door Anita Wagenaar op 8 december 2023

De dag waarop we alle vrijwilligers in Nederland in het zonnetje zetten en zo de erkenning geven die ze verdienen. Deze ‘stille helden’ leveren op een waardevolle manier een bijdrage aan onze gemeenschap. Deze dag biedt de perfecte gelegenheid om waardering uit te spreken voor hun onschatbare inzet.

In de 16 kernen van Horst aan de Maas vormen vrijwilligers het kloppend hart van buurthuizen, sportverenigingen, en diverse culturele instellingen. Daarnaast zijn er ‘stille helden’ die, vaak onopgemerkt, werken aan een schone en groene omgeving. Of het nu gaat om het organiseren van lokale evenementen, het coachen van jeugdteams, het ondersteunen van kwetsbare groepen, het opruimen van zwerfafval of het werken aan groenvoorzieningen, vrijwilligers zijn de drijvende kracht voor de leefbaarheid in onze gemeenschap.
Wie anders zorgt er voor het drankje in de sportkantine, het groen in het centrum of het hart onder de riem bij het koffie-uurtje?

Zonder vrijwilligers zouden buurthuizen stilvallen, sportverenigingen en culturele instellingen zouden hun kleur verliezen. De schone en groene omgeving waarin we leven, zou haar pracht missen zonder de inspanningen van diegenen die zwerfafval opruimen en werken aan het behoud van groenvoorzieningen. Bovendien zouden veel mensen eenzaam zijn zonder het sociale netwerk dat vrijwilligers bieden.

Laten we daarom op 7 december alle vrijwilligers bedanken voor de duizenden glimlachjes die ze hebben uitgelokt, de kopjes koffie die zijn genuttigd, de woorden die zijn gesproken, de knuffels die zijn gegeven, de wijze raad die is gedeeld en de ontelbare uren die ze hebben ingezet.

Namens PvdA Horst aan de Maas: Dankjewel Vrijwilligers!!!

Anita Wagenaar

Anita Wagenaar

Geboren en getogen in Rotterdam, maar inmiddels kind aan huis in Horst. Raadslid voor de PvdA in de gemeente Horst aan de Maas. Velen kennen haar als het zonnetje in huis bij anco lifestyle center, maar haar hoofdbaan op dit moment is begeleider gehandicapten bij Dichterbij. Samen met haar jongste zoon Sandro woont ze in

Meer over Anita Wagenaar