Kies nu voor een eerlijker, gezonder en socialer Horst aan de Maas

22 januari 2022

Horst aan de Maas is een fantastische gemeente. Gedragen door duizenden actieve inwoners en lokale ondernemers die zich met ziel en zaligheid inzetten voor onze actieve dorpen en wijken. Een gemeente waar we voor elkaar zorgen en van aanpakken weten. Maar ook een gemeente met uitdagingen.

 

De PvdA heeft, samen met tientallen inwoners, een breed plan opgesteld hoe we met die uitdagingen om moeten gaan. We bouwen verspreid over de gemeente duizend woningen waarvan minimaal 300 sociale huurwoningen omdat we willen dat iedereen een woning kan vinden die bij hem of haar past. We zorgen, samen met inwoners, dat onze wijken pareltjes zijn waar groen, water, ontmoeten en bewegen centraal staan.

 

We durven andere economische keuzes te maken. Keuzes in het belang van de lokale economie en arbeidsmarkt. Wij kiezen dan ook niet meer voor logistieke centra maar maken actieplannen om personeelstekorten in onder andere zorg, toerisme en bouw tegen te gaan. We beschermen en versterken ons landschap. Bijvoorbeeld door gronden op te kopen en terug te geven aan de natuur. En we zorgen dat onze zorg voor iedereen toegankelijk blijft door te investeren in onze dorpen en wijken én door inwonersinitiatieven te ondersteunen.

 

Als PvdA Horst aan de Maas kunnen we niet wachten om die uitdagingen aan te gaan. Met 25 enthousiaste kandidaten. Elf vrouwen en veertien mannen. Afkomstig uit drie landen, woonachtig in dertien dorpen en dagelijks actief voor onze 43.000 inwoners. Van servicemonteur tot advocaat en van leraar tot beleidsmedewerker jeugd.

 

Lijsttrekker Roy Bouten: “We moeten nú de juiste keuzes maken. Om uitdagingen van vandaag en morgen op te lossen én om over tien jaar nog steeds die mooie, gezonde en sociale gemeente te zijn waar iedereen mee kan doen. Wij hebben het plan én het team om Horst aan de Maas nog mooier, gezonder en eerlijker te maken. Wij zijn er klaar voor!”

Verkiezingsprogramma Horst aan de Maas GR2022