De kracht van diversiteit

Door Jacky Relouw op 11 januari 2022

Iedere persoon gaat op een andere manier om met het aanpakken van uitdagingen in het dagelijks leven. De één vliegt er vol en de ander gaat moeilijke uitdagingen liever uit de weg.
Afgelopen periode voerden we als PvdA verschillende gesprekken met ondernemers die stoeien met de coronamaatregelen. Door de lockdown is het voor veel van hen niet meer mogelijk om op een goede manier brood op te plank te krijgen. Het is dan ook een logisch gevolg dat ze op zoek gaan naar mogelijkheden om hun bedrijf alsnog te kunnen runnen. Ze bezorgen aan huis of je kunt bij ze afhalen. Hoe hard ze ook hun best doen en creatief zoeken naar oplossingen, is het voor sommigen onmogelijk om het inkomen te generen dat ze hebben bij een normale openstelling. En dat frustreert. Met flink minder inkomen voel je de zekerheid van een goed inkomen verdwijnen.
In de gesprekken met deze ondernemers komt vervolgens het openstellen (tegen de regels in, met een hoge boete tot gevolg) als mogelijke uitweg op tafel. Een begrijpelijke gedachte omdat ondernemers gewend zijn om aan te pakken. Toch brengt deze optie negatieve gevolgen met zich mee die uiteindelijk niet het probleem gaan oplossen. Het is wel een signaal voor ons als politiek dat het water ze tot aan de lippen staat.

Ga dan ook het gesprek met iemand die anders denkt over het aanpakken van uitdagingen niet uit de weg. Het feit dat ze anders denken is niet fout, maar juist hun kracht.        

Jacky Relouw

Jacky Relouw

Opgegroeid in Sevenum en woonachtig in Kronenberg is Jacky hét toonbeeld van samenwerken. Werkt als coördinator leefbaarheid bij Woonservice Antares en is daarbij het eerste aanspreekpunt op het gebied van leefbaarheid. Houdt zich in zijn vrije tijd bezig met muziek en fotografie en zet zich met passie in voor zijn eigen leefomgeving.

Meer over Jacky Relouw