In memoriam: Gijs de Swart

14 mei 2023

Op donderdag 12 mei 2023 is onze oud-voorzitter Gijs de Swart na een kort ziekbed, op 77 jarige leeftijd, overleden. Een betrokken sociaal democraat is niet meer.

Gijs was voorzitter van de Partij van Arbeid Horst aan de Maas sinds de oprichting van deze afdeling in 2008 tot hij in 2018 het stokje overdroeg aan de huidige voorzitter.
In 2009 vonden ivm de gemeentelijke fusie, vervroegde verkiezingen plaats en Gijs had als voorzitter de taak een goed bestuur neer te zetten en verkiezingsdeelname mogelijk te maken. PvdA HadM nam samen met de Progressieve Kombinatie Meerlo Wanssum deel aan deze verkiezingen.
Gijs had hier beslist geen gemakkelijke opdracht!
Hij was een betrokken en belangstellende  voorzitter. Hij zorgde er voor dat hij op de hoogte bleef van een ieders welbevinden binnen de afdeling.
Gijs volgde de politiek kritisch. Zowel  landelijk, provinciaal als lokaal en in het bijzonder de Partij van de Arbeid, dat was zijn rode familie.
Rond verkiezingstijd vond Gijs het geweldig om mee posters te gaan plakken. Of nou ja, dat plakken hoorde erbij maar als het werk gedaan was even naar het café, napraten en een borrel drinken was voor Gijs de kers op de taart.
Gijs was een Bourgondiër, lekker uit eten bij een Grieks restaurant en een goed glas wijn waren voor hem momenten om van te genieten. Ook eropuit met de elektrische fiets was iets waar Gijs na een lange winter naar uitkeek. Stuk fietsen en natuurlijk op tijd n terrasje  of even langs gaan bij iemand voor n gesprek en glas water.
Gijs was een mensenmens en had veel vrienden en bekenden waar hij regelmatig mee afsprak. Een trouwe vriend waar je op kon bouwen.
Dat gold zeker ook voor de Vrienden van Christopher, waar Gijs penningmeester was en zeer betrokken bij de mensen en de projecten in Ghana.

Dankjewel voor alles Gijs, wij hebben  veel van je mogen leren en vaak met je gelachen.

Bestuur en Fractie PvdA Horst aan de Maas