De woning die bij je past

Door Nick van Oijen op 27 januari 2022

In vergunningen kun je niet wonen. Dat zou de hedendaagse uitspraak van Jan Schaeffer kunnen zijn. Want dat we ook in Horst aan de Maas veel woningen nodig hebben hoef ik waarschijnlijk niemand te vertellen. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die op zoek is naar een woning. Een markt met veel meer vraag dan aanbod. Mocht er dan al een geschikte woning voorbij komen, dan is overbieden op een woning in deze tijd eerder een gewoonte dan uitzondering.
Als PvdA zijn we trots op dit college dat wel degelijk aan de weg timmert met het Masterplan Wonen. Hiermee gaan we voor eind 2025 duizend nieuwe woningen vergunnen. Voor ons als PvdA is daarbij de betaalbaarheid van deze woningen cruciaal. Er zijn dus ook genoeg sociale huurwoningen, middenhuurwoningen en goedkope koopwoningen nodig. Voor starters, mensen die snel een woning nodig hebben door bijvoorbeeld een echtscheiding of mensen die door willen stromen.
En dat op de juiste plek. De gemeente is met de aanpak in de Norbertuswijk, In de Riet en Mussenbuurt goed bezig, maar de draagkracht van elk dorp of elke wijk moet centraal staan. We bouwen huizen voor mensen die mee willen doen in onze dorpen of wijken, niet voor investeerders of huisbazen. Wij bouwen aan een Horst aan de Maas waar iedere woningzoekende kan kiezen voor de woning die bij hem of haar past op de plek waar hij of zij zich thuis voelt.

Nick van Oijen

Nick van Oijen

Nick werkt als homeservice technicus bij Selectro/Servilux. Een echte Grubbenvorstenaar. Carnavalsvierder en seizoenskaarthouder bij VVV-Venlo. Nick heeft zich jaren als vrijwilliger ingezet bij De Pub in Grubbenvorst en draait graag als DJ tijdens Carnaval. Hij houdt van de gesprekken met mensen waar hij als servicemonteur op bezoek komt. Nick weet wat er leeft en wil

Meer over Nick van Oijen