Burgerraadslid

Marjolein Selen

Marjolein Selen

Over Marjolein Selen

Jongeren zijn creatief en flexibel en zo willen we ook wonen

Politiek maakt me enthousiast! PvdA Horst aan de Maas staat voor haar idealen en streeft heldere en respectvolle politiek na. Dat spreekt me aan en daar sta ik achter.

Ik ben Marjolein Selen, 24 jaar en ik woon in Kronenberg. Ik werk bij een advocatenkantoor in Reuver en in mijn vrije tijd speel ik volleybal bij de volleybalvereniging van Kronenberg.

Verenigingen vormen de spil van onze gemeenschap, zij dragen bij aan de identiteit van een dorp en hebben een belangrijke sociale functie. Ik vind het belangrijk dat er meegedacht wordt met verenigingen en dat ze, waar nodig, worden ondersteund door de gemeente. De gemeente moet niet vóór haar burgers denken, maar met haar burgers.

Meedenken en meenemen. Dat geldt ook voor de jongerenhuisvesting in onze gemeente. Veel jongeren zijn trots op hun dorp, zijn lid van de plaatselijke vereniging, hebben daar hun vriendengroep en willen in hun dorp blijven wonen. Het is jammer als ze die kans niet krijgen omdat er geen woningen zijn. Jongeren zijn creatief en flexibel, waarom denken we niet ‘out of the box’ door de functies van leegstaande panden te combineren? De PvdA Horst aan de Maas laat zich graag inspireren door nieuwe initiatieven en creatieve oplossingen.

Samen sterk en sociaal!