Zeker zijn van een fijn huis

1 maart 2018
In de zestien dorpen van Horst aan de Maas is het goed wonen. Ouderen willen dan ook als het even kan in eigen dorp blijven en jongeren zoeken in eigen dorp hun eerste eigen huis. De wens om (eerst) te huren groeit daarbij ook.

Ouderen die hun -te grote- woning of boerderij verkopen zoeken vaker een mooi huurhuis of appartement en jongeren starten ook vaker in een huurhuis hun wooncarrière. De PvdA ziet en hoort de wens om naar behoefte kleiner en betaalbaarder, levensloopbestendig, met de mogelijkheid voor zorgverlening en duurzaam te bouwen. Het is van de gekke als we nu nog nieuwbouw realiseren met de “ouderwetse” gasleiding.

Ook spreken we (groepen) mensen die samen willen bouwen, hofjes willen realiseren, naar elkaar omzien en prettig samenleven. De standaard bouwkavels passen daar niet meer bij. Omdat de vraag groter is dan het huidig aanbod aan huizen worden kavels en woningen nog steeds heel snel verkocht en verhuurd. Toch gaan we als het aan de PvdA ligt, samen met betrokken inwoners, snel aan de slag met de vraag naar: zorgwoningen voor jong en oud, hofje of vriendenerf voor prettig samenleven, ecohuizen voor mensen die het milieu liefst minimaal willen belasten en leven met de natuur.

Voor iedereen een passend fijn huis, dat kan ons samen lukken als we goed luisteren waar de woonvraag van deze en toekomstige generaties ligt. Heb jij daar ideeën over? Laat het ons weten. Via social media, onze website, bij onze meeting points of met een kop koffie!

Richard van der Weegen,

Roy Bouten,

Jan Wijnen,

PvdA Horst aan de Maas

Word lid van de PvdA!

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!

Word lid