31 maart 2018

Zaterdag 31 maart 2018, een update

10 dagen na de verkiezingen, een nieuwe raadsperiode is begonnen. De kersverse gemeenteraad is afgelopen donderdag geïnstalleerd. Voor de Partij van de Arbeid treden Roy Bouten en Richard van der Weegen aan. Helaas hebben we net de derde zetel niet gehaald, waardoor we afgelopen week afscheid moesten nemen van ons diehard raadslid en stille kracht Jan Wijnen. Een duo in de gemeenteraad dus.

10 dagen na de verkiezingen zijn de informatie- en formatiegesprekken in volle gang. Onder leiding van de grootste partij, het CDA, spreken nu vertegenwoordigers van CDA, D66+Groen Links en PvdA  met elkaar om te onderzoeken of een coalitie gevormd kan worden.

Als dat lukt, vullen we ons tweede verkiezingsdoel in. Naast een prima raadsfractie ook met kracht verder in het gemeentebestuur. Als wethouderskandidaat sta ik in de startblokken.

Voor, maar vooral ook na de verkiezingen, hebben we van diverse kanten waardering gehoord voor de manier waarop de PvdA in de gemeenteraad en in het gemeentebestuur functioneert. Zoals ik als lijsttrekker in december verwoordde in het lijsttrekkersinterview met de HALLO , is inzet van de PvdA om het goede raadswerk en ook de bestuurlijke inbreng de komende periode voort te zetten.

Meebesturen om wat goed neergezet is op het gebied van zorg en participatie verder uit te bouwen. Aan de slag voor mantelzorgondersteuning op maat , (preventieve) actie om armoede in gezinnen te voorkomen, de overheid eenvoudiger te maken. Iedereen die dat kan, aan het werk te helpen. En versneld te komen tot een energieneutraal Horst aan de Maas.

Afgelopen vier jaar werkte ik daar aan vanuit het college, dat werk wordt gewaardeerd. Doorbouwen aan de stevige basis voor zorg en participatie, is mijn en onze inzet bij de verkiezingen geweest. Bijna zetelbehoud ondanks forse tegenwind en vaak gehoorde waardering voor geleverd bestuurlijk werk, hebben mij gesterkt in het besluit daar dan ook volledig voor te gaan. Meebesturen is voor mij de enige mogelijkheid om die verkiezingsbelofte waar te maken. En ik sta voor die belofte.

Als wethouderskandidaat ging ik de verkiezingen in en ik hoop van harte voor Horst aan de Maas, PvdA-stemmers en anderen die steun aan ons betuigen, verder aan de slag te mogen.

We gaan ervoor,

Birgit