Ruud Baltussen 1973 – 2019

22 april 2019

Lieve Ruud,

Vijf jaar lang hebben we van je mogen genieten. Vrijwel elke dinsdag was je erbij. Altijd keurig op tijd en zeer goed voorbereid. Vaak het beste van allemaal. Je verraste ons vaak met vragen en suggesties. Wij als fractiegenoten kleurden dan wel eens wat rood. Hoe hadden we dat kunnen missen? Nooit de nice to know vragen. Maar altijd de need to know vragen. Nooit kritiek om de kritiek, maar altijd op zoek naar wat beter kan.

Mensen die het moeilijk hebben die hadden een speciale plek in je hart. Je kwam altijd op voor mensen die op ons moeten kunnen rekenen voor zorg of een uitkering. Maar ook voor mantelzorgers had je terecht heel veel aandacht. Vanuit de ervaring die je zelf hebt met de fantastische zorg van je ouders en vrienden weet jij hoe belangrijk goede zorg is. En natuurlijk jouw America. Het dorp waar jij veel voor hebt betekend én dat zoveel heeft betekent voor jou. Het dorp waar je van hield.

Het was voor ons vanzelfsprekend om je te helpen met voor ons zo normale zaken, drinken, je jas en de microfoon. Tot voor kort fysiek aanwezig, vanaf nu als inspiratie en stimulans. Je hebt ons laten zien hoe je ondanks een beperking een zeer waardevolle bijdrage kunt leveren aan het verder bouwen aan onze mooie gemeente. Respect voor jou en respect voor je ouders die het mogelijk maakten dat je je politieke werk kon doen. Met jou verliezen wij een echte sociaal democraat. We gaan je heel erg missen en we gaan er alles aan doen om jouw mooie werk voort te zetten!

PvdA Horst aan de Maas