Kansen voor Afslag10

Door Roy Bouten op 8 maart 2018
Hoe afgraving voor een autosnelweg kan leiden tot een recreatief en sportief topgebied voor iedereen in Horst aan de Maas. Afslag10.

Het samenwerkingsverband van verenigingen, ondernemers, onderwijs en overheid dat grootse en gelukkig ook kleine plannen heeft voor het gebied van de Kasteelse Bossen tot het Dendron college. Een gebied waar onderwijs, sport, natuur en toerisme elkaar vinden. Als actief recreatief sporter en als gemeenteraadslid ben ik zeer onder de indruk van de denkkracht en creatieve actie die al dagelijks haar meerwaarde bewijst. Tijdens de ruim dertig kilometer die ik elke week door onze gemeente hardloop kom ik geregeld in het Afslag10 gebied. Uitlopend op weg naar huis langs de hockeyvelden en de sporthal bij het Dendron of intervallend door de Kasteelse Bossen. Een broedplaats van sport, recreatie, natuur en cultuur. Ruim 70 deelnemende partijen vertegenwoordigen 8.000 sporters, 1.400 vrijwilligers, 3.000 leerlingen en 525 werknemers.

De PvdA koestert samenwerkingen waarin partners over hun eigen grenzen kijken en praktische slimme afspraken maken. Samen maken ze de ludieke Nieuwjaarsduik blijvend mogelijk. Of Sportimpuls, waarbij samen met 40-plussers de sportaanbieders in Afslag10 een laagdrempelig sport- en beweegaanbod leveren in de vorm van activiteiten, modules en flexibele lidmaatschappen.

Nu ligt de vraag voor vanuit baasjes om samen een hondenspeelweide in te richten. Op zaterdag 10 maart van 13.30 tot 15.30 uur op het evenemententerrein in de Kasteelse Bossen, wordt proef gedraaid. Gewoon slim samen de krachten bundelen.

Samen uitdagende toekomstplannen verkennen, want Afslag10 is veel meer. Die ambitie stralen de gedreven initiatiefnemers uit. De schouders onder mooie kansen. Niet langer ieder voor zich in faciliteiten, maar samen onder één dak waar dat kan. Met behoud van clubidentiteit en de nuchtere cultuur van Horst aan de Maas, maar bouwend op de unieke kansen die partners met elkaar verwoorden. Ik word blij van de ideeën die geschetst worden, voor iedereen in Horst aan de Maas. Waarbij gebouwen niet het doel zijn, maar een middel om het maximale uit de kansen van Afslag10 te halen. Daar open naar kijken, aan meedoen en als gemeenteraad over besluiten is mijn insteek en geeft mij energie. Jou ook?

Roy Bouten,

PvdA Horst aan de Maas

Roy Bouten

Roy Bouten

Alleen kun je niets, samen kun je alles! Roy Bouten, wethouder gemeente Horst aan de Maas Trots op Horst aan de Maas en de samenleving die we zijn. Zat 12 jaar in de gemeenteraad waarvan 4 jaar fractievoorzitter. Ik word gelukkig van een Horst aan de Maas van ons allemaal, waarin iedereen mee doet en

Meer over Roy Bouten

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe update via e-mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.