In gemeenteraad wil je samenleving terug zien

Door Fuat Yilmaz op 1 februari 2018
Ik ben Fuat Yilmaz, geboren in Turkije, woon sinds 1992 in Horst. Ik ben 53 jaar, getrouwd met Elza Yilmaz-Biermann. Bij Bakkersland in Sevenum werk ik als operator inpak bij de vlaai-afdeling. Voor een geslaagde emancipatie en integratie van bijvoorbeeld vrouwen en allochtonen, is politieke participatie van deze groepen essentieel. Hierin bijdragen is mijn drijfveer om actief te zijn bij de PvdA Horst aan de Maas.

De kloof tussen Nederlanders en buitenlanders lijkt groter te worden. Als nieuwe Nederlanders niet meedoen in de samenleving en om redenen ook afhaken in de politiek komt dat dan door hun geringe ervaring met de Nederlandse (politieke) mores of juist door het onvermogen van partijen om veranderingen in de samenstelling in de fractie door te laten klinken in de politiek. Als allochtonen opkomen voor hun achterban, met voorkeursstemmen gekozen, krijgen ze vaker het verwijt zich schuldig te maken aan cliëntelisme. Gek genoeg klinkt dat verwijt niet als het gaat om autochtone politici voortkomend uit bedrijfsleven, agrarische sector of een geloofsstroming.

De volksvertegenwoordiging moet een afspiegeling zijn van de samenleving. De politiek is niet gebaat bij vergader- en papieren tijgers. Politieke ervaring komt met de jaren en de nodige begeleiding. Helaas bestaan er ook slechte politici, ook onder allochtonen. Voor een geslaagde emancipatie en integratie van allochtonen, is politieke participatie van nieuwe Nederlanders essentieel.

Samen dichten we de kloof.

Fuat Yilmaz,
PvdA Horst aan de Maas

Fuat Yilmaz

Fuat Yilmaz

In de gemeenteraad wil je de samenleving terug zien Ik ben Fuat Yilmaz, geboren in Turkije, woon sinds 1992 in Horst. Ik ben 53 jaar,  getrouwd met Elza Yilmaz-Bierman. Bij Bakkersland in Sevenum werk ik als operator inpak bij de vlaai afdeling. Voor een geslaagde emancipatie en integratie van allochtonen, is politieke participatie van nieuwe

Meer over Fuat Yilmaz

Neem contact op

Laat uw informatie achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.