Balans

Door Jan Wijnen op 23 februari 2018
Als inwoner van Sevenum ben ik al jaren actief op allerlei fronten. Allereerst als lid van de gemeenteraad met Ruimte als portefeuille. Voor mij is de uitgangspositie de balans tussen alle ontwikkelingen in het buitengebied te bewaken. Het agreatieve komt helaas vaak onder druk te staan.

Ondernemers zoeken grenzen op en gaan hier soms overheen. Omwonenden voelen zich vaak niet gehoord of onbegrepen. Willen we meer groen of zorgen die bomen voor te veel schaduw of overlast. De balans tussen agrarisch en recreatie vormt ons buitengebied en vormt leefbaarheid.

Een andere balans is het verdelen van de tijd tussen politiek en andere maatschappelijke activiteiten. Een van deze activiteiten is Vrienden van Christopher, een stichting die zich al jaren actief bezighoudt met de plattelandsontwikkeling in Noord Ghana. Een van de belangrijkste thema’s is boomplant. Afgelopen jaar ben ik benoemd tot Sub-Chief in het Ghanese dorp Kandiga. Dit werk in Ghana verbindt mij ook met de Groengroep in Sevenum. Een andere omgeving, maar hier ook bezig met groen.

Verder ben ik bestuurslid van de Stichting Siham waar ik maatschappelijk begeleider van statushouders ben. Mensen die nog maar kort in onze gemeente wonen, helpen met hun papieren. Ook vind ik nog tijd voor Stichting Exodus. Voor deze stichting ben ik maatschappelijk begeleider in Ter Peel. Gedetineerden begeleiden die in de tijd dat ze in Evertsoord verblijven willen werken aan hun toekomst. De komende jaren wil ik me graag verder blijven inzetten voor het behoud en de versterking van onze agreatieve groene leefomgeving.

Jan Wijnen,
PvdA Horst aan de Maas

Jan Wijnen

Jan Wijnen

Gewoon dóen Jan is als inwoner van Sevenum al jaren actief op allerlei fronten. Naast zijn politieke activiteiten is hij bestuurslid van Vrienden van Christopher, een stichting die zich al jaren actief bezighoudt met de plattelandsontwikkeling in Noord Ghana. Naast vrijwilliger bij de Groengroep in Sevenum is Jan ook bestuurslid van de Stichting Siham waar

Meer over Jan Wijnen
Doe mee!

Doe mee!

Wil jij je idealen omzetten in daden? Vind je het belangrijk om je te laten horen of ons financieel te steunen? Dat kan! Doe met ons mee en maak het verschil!

Ik doe mee